Invisio Communications
2018-02-26

INVISIOs kund får utmärkelse för förebyggande av hörselskador

Attachment

Stockholm den 26 februari 2018


Amerikanska arméns moderniseringsprogram TCAPS har tilldelats 2018 års Innovation in Hearing Loss Prevention Award.

Den amerikanska arméns TCAPS-program har belönats med utmärkelsen för sitt nytänkande inom hörselskadeförebyggande arbete, i vilket INVISIOs kommunikation- och hörselskyddssystem har en central roll. Priset delades ut på det årliga branschmötet Annual Hearing Conservation Conference i Orlando, Florida.

"Vi gratulerar TCAPS till detta prestigefyllda pris och till ett banbrytande arbete vad gäller hörselskydd inom försvarsmakten. INVISIO är glada och stolta över att leverera utrustning till programmet," säger Lars Højgård Hansen, VD på INVISIO.


Safe-in-Sound-priset initierades 2007 av det amerikanska arbetsmiljöverket National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) i samarbete med organisationen National Hearing Conservation Association (NHCA). Utmärkelsen uppmärksammar framstående insatser inom hörselskadeförebyggande arbete.

TCAPS, Tactical Communication and Protective System, är ett av världens största militära moderniseringsprogram för kommunikation och hörselskydd. Programmet administreras av PEO Soldier inom det amerikanska försvaret, vilka godkände och implementerade INVISIOs produktlösningar 2013 med målet att minska antalet hörselskador samt förbättra användarnas kommunikationsmöjligheter.

INVISIOs kommunikationssystem omfattar avancerade headset och kontrollenheter som är lätta att använda och väl beprövade på fältet. Systemet säkerställer ett effektivt hörselskydd medan bäraren kan kommunicera med bibehållen situationsmedvetenhet.


Mer information om TCAPS-programmet i PEO Soldiers video The Tactical Communication and Protective System (TCAPS): https://www.youtube.com/watch?v=B4JHB_Ntokc

Utmärkelsens motivering
http://www.safeinsound.us/archive.html#tac-com

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO Communications
Mobil: + 45 53 72 7722 | E-mail: lhh@invisio.com 

Tina Dackemark Lawesson, Director Investor Relations & Corporate Communications
Mobil: + 45 53 72 7733 | E-mail:
tdl@invisio.com


Om INVISIO Communications AB (publ)
INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialistkunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, materialteknik och integration. Försäljningen sker via ett globalt nätverk av partners samt via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA, Frankrike och Italien. INVISIO har säte i Stockholm, Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.